MACERÁS KONYHA
KILENCES MAKARÓNI
Kell hozzá:
9 cső tészta
9 x 9 gr hús, úgymint:sertés,marha,liba,tyúk,birka, kacsa, nyúl,vaddisznó,füstölt pulykacomb
9 fűszer, úgymint: kinai ötfűszer keverék,továbbá só, bors, rozmaring,
bazsalikom
9 további alkotóelem, úgymint: tojás, zsömle,hagyma, foghagyma, tej, viz,lábos, villa,hurkapálca)
9 csepp olivaolaj
9 perc főzés
A kilenc féle húst kilencszer megdarálod. Összekevered a kilenc féle fűszerrel, a tojással, a zsemlével, pépesre vágott hagymával, foghagymával, tejet eregetve belé. Belécsöpögteted mind a kilenc csepp olivaolajat is. Fogod a kilenc, jó hosszú cső száraz tésztádat és a hurkapálca segitségével beléjük gyömöszölöd a kilechús-pépet. Lobogó, sós vizben kilenc percig főzöd, majd kioltva a tüzet, fedő alatt még kilenc percig tartod kilenc konyharuhával jól lefedve. Nem öblited le hideg vizzel, hanem ráöntesz kilenc centiliter hideg vizet. Tetszőlegesen megválasztott kilenc féle sajtreszelékkel tálalod - magadnak.
Az étel készítése közben megiszol kilenc-kilenc (jó nagy) cseppet, feltétlenül a megadott sorrendben:
makaróni evés előtt:
1. becherovka
2. orosz vodka (lemosni a becherovka utóizét)
3. lengyel vodka (hogy érezd a különbséget)
makaróni evés közben:
4. könnyű fehér bor (hogy könnyebb légy)
5. nehéz fehér bor (hogy nehezebb légy)
6. sör (mert már szomjas vagy)
makaróni evés után:
7. tokaji aszu (az jó rá)
8. pezsgő - száraz (hogy ki ne maradjon)
9. unicum (feledtetni az előző nyolcat)
VITAMINMENTES MENÜ
(egy napi adag)
Reggeli:
szilvapálinka
tokaszalonna
meleg fehér kenyér
bicska, sör
Ebéd:
barackpálinka
bableves füstölt csülökkel
töltött káposzta
túrós csusza pörccel
kanál, bor
Uzsonna:
törkölypálinka
libatöpörtyű (meleg)
hagyma
nudli vagy/és sztrapacska
puszta kéz, sör, bor
Vacsora:
vegyes gyümölcspálinka
bográcsgulyás
túrós csusza porcukorral
kanál, kés, villa (kettő)
10 egység koleszterin
POLITIKAI MÁSTÉSZTA
Kell hozzá:
liszt
tojás sárgája
tej
tojás fehérje
cukor
margarin
sütőpor
Fentiekből tésztát gyúrni és legkésőbb az önkormányzati választásokig eldönteni, hogy egy szekfű-, madár-, narancs-, tulipán-, stb. formájú lepényt formázunk-e belőle, amelyet közepesen forró (előmelegitett !) sütőben huszonöt percig sütünk. Ha kihült: fontolgatjuk, nézegetjük.
TORGYÁN KEDVENCE
Bor, búza, békesség
Isten, haza, család
Maczó Ágnes
tojásos nokedli, fejes saláta
a többi összetevő szabadon választott
ÉHENKÓRÁSZ MENŰ (mindennap)
Száraz kenyér (héja)
Víz (pályaudvaron a "Nem ivóviz" nevű csapból. Mely csöpög)
1 krumpli (tegnapi, félig főtt, zöldes)
tökmag (hullott a Fradi pálya mellett)
3 csikk (Marlboro, Symphonia. Modiano - a gyűjteményből)
EGYBEN SÜLT ÖKÖR
Végy egy jó nagy telket. Egy ökröt. Egy birkát. Egy malacot. Egy kappant. Egy fürjet. Egy fenyőrigót.
A telken fenyőgerendákból rakj tüzet. Az állatokat öld meg és pucold meg. A felsoroláshoz képest forditott sorrendben töltsd őket egymásba.
Az ökröt húzd nyársra. A tűzön lassan forgatva, három nap alatt süsd meg jó pirosra. Közben locsolgasd száraz vörös borral.
SZÁZEGY NAPOS TOJÁS (kinai)
Úgy készül, mint a száz napos, csak egy nappal tovább.
TÚRÓGOMBÓC
(Születni) kell hozzá.
Ha előszörre nem sikerül, meg ne próbáld újra, mert vagy kemény marad, vagy pedig szétfő. Annál már a gyorsfagyasztott is jobb. (Plusz: piritott morzsa, tejföl, porcukor)
VODKÁVAL RAKOTT KRUMPLI
Most elmondom, hogyan csinálta egy barátom a rakott krumplit, hajdan, amikor nyomdászinas voltam.
Csöngetett fél tizenegykor és hozott egy üveg lengyel vodkát (Czysta Wodka Wyborowa, fogy. ár: 35 Ft - ez később emelkedett).
Megkérdezte, hogy van-e krumpli? Volt. Megkérdezte, hogy van-e tojás? Volt. (Kettő). Hagyma? Yes. Megkérdezte, hogy van-e kolbász? Nem volt. Azt mondta, nem baj, de szarabb lesz. Megkérdezte, hogy van-e tej. Az sem volt. (Az baj!) Elmentünk a Közértbe tejért. Előtte kinyitottuk a vodkát. Vettünk tejet. Ha már ott voltunk, kolbászt is (kétforintost, azóta drágább lett). Hazamentünk. Megpucoltuk a krumplit. (Ittunk a vodkából.) Meg is mostuk. Megfőztük a tojást. Keményre. (Vodka). Megpucoltuk a tojást. Behűtöttük a fél üveg vodkát (előtte beleittunk). Kizsiroztunk egy tepsit. Belekarikáztuk a krumplit, a főtt tojást, a kolbászt, a hagymát, megnéztük, hogy elég hideg-e a vodka (nem volt elég hideg - sebaj) és leöntöttük a tejjel, hogy ellepje. Ellepte. Betettük az előmelegített sütőbe. Vártunk, közben ittunk, Beethovent és Beatlest hallgattunk. Egy óra múlva a tepsiből elfőtt a tej és puha volt a rakott krumpli, felszivódott a hagyma és ehetővé vált a kolbász.
A vodka meg sehol.
1994. Vasárnap